Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

10.11.2014
ULUPUDS I EKOKULT+ na Sajmu nameštaja

Tradicionalna međunarodna godišnja manifestacija i izložba - Izložba dizajna održaće se u okviru Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, od 10. do 16. novembra 2014 u Hali 2, nivo C Beogradskog sajma.  Izložbu dizajna treći put zaredom organizuje Beogradski sajam u saradnji sa udruženjima ULUPUDS i EKOKULT+. Kao i prethodnih godina, izložba će okupiti veliki broj dizajnera, arhitekata i umetnika koji deluju u domenu dizajna, nameštaja, enterijera i unutrašnje dekoracije, uz učešće fakulteta i škola koje obrazuju stručnjake, buduću savremenu scenu mladihdizajnera Srbije.

Centralni događaj  Izložbe dizajna biće izložba Eko dizajn, koja svojim konceptom otvara dijalog sa širokom javnošću i promoviše znanje, razvoj i primenu ekološkog i održivog pristupa u dizajnu nameštaja i šireg konteksta umetničkog stvaralaštva i razmišljanja unutar arhitekture i enterijera, likovnih, primenjenih i ostalih vidova vizuelnih umetnosti.

Cilj ove izložbe je predstavljanje mladih i već afirmisanih dizajnera i umetnika iz Srbije i regiona koji svojim radovima potenciraju ekološki pristup oblikovanju uz upotrebu odgovarajućih materijala, tehnologija izrade i opreme kao i obrade. Širi opseg ovakvog pristupa stvaralaštvu i dizajnu biće dodatno prezentiran kroz multimedijalne prikaze i prateći program.

Zahvaljujući izuzetnoj predusetljivosti Muzeja Macura posetioci će imati priliku da u okviru izložbe Eko dizajn koju organizuje udruženje EKOKULT+ vide originalne elemente mobilijara iz perioda BAUHAUSA, kao i čuvene fotelje i stolice najpoznatijih skandinavskih dizajnera čija su dela obeležila 20. vek kao što su ALVARA ALTA, ERA ARNIA, HANSA VEGNERA ... Osim toga, posetioci će imatipriliku i da upoznaju poznatog filozofa i antropozofa RUDOLFA ŠTAJNERA kao dizajnera, kao i da  vide izuzetan dizajn nepoznatog autora za fleksibilni poljski krevet ili rasklopnu hoklicu za poneti, sve do komada staklenih proizvoda poznatog austrijskog proizvođača stakla RIDEL.

Na izložbi Eko dizajn uporedo sa ovim svetskim dizajnerima, svoje najnovije radove će izložiti  i mnogi mladi i afirmisani dizajneri, a posetioce očekuju i izuzetno dizajnirani komadi nameštaja srpskog proizvođača „Hookl und stool“ koji se za kratko vreme nametnuo kao brend.

Izložbom članova ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije) će i ove godine biti predstavljen veliki broj umetnika koji svojim radovima iz različitih oblasti potenciraju i zaokružuju umentički aspekt ove sajamske manifestacije.

31.10.2016 lako do kvalitetnog dizajna kao 1,2,3 #Infografik
27.11.2015 Pomozite! Humanitarni konkurs #RefugeeAidGD
19.12.2014 Pobednici na #DizajnirajUniforme konkursu!
11.12.2014 NOVA ISKRA :: DESIGNERS LAB KONKURS 2015.
30.11.2014 Dizajniraj školske uniforme i osvoji vredne nagrade!
28.11.2014 Velika praznična akcija - 20% popusta na sve konkurse!
Komentari

Još uvek nema komentara!
Prikaži sve komentareGreen Design d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika sa ciljem unapređenja servisa i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Pročitajte više. X