Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

17.07.2012
BMW Olimpijski paviljon

Jul je, što znači da ima manje od mesec dana do otvaranja Letnjih Olimpijskih igara 2012 u Londonu. Za prosečnog građanina sveta, to znači jednostavno samo malo čišćenje rasporeda i pravljenje dodatnog vremena za navijanje za njegovu/njenu zemlju. Za BMW i arhitektonski biro Serie Architects,  to znači nadgledanje završnih radova u velikom paviljonu koji uključuje integrisani vodopad.

Kompanija BMW je sponzor Olimpijskih igara u Londonu i ona je bila poprilično zauzeta pripremama za igre. Prošlog meseca, luksuzni proizvođač automobila predstvaio je prvu "i" radnju na Park lejnu u gradu domaćinu.

Do sada najvidljiviji potez BMW-a za Olimpijske igre je, međutim, kompanijin Olimpijski paviljon, koji se izdiže iznad reke Waterwork između Olimpijskog stadiona i Plivačkog centra. Više od lokacije, postavka pored reke je fundamentalna za dizajn paviljona. 

Iz arhitektonskog biroa Serie objašnjavaju da je paviljon inspirisan viktorijanskim letnjim pozornicama, koje su koristile proste forme i minimalni dizajn kako bi smanjili razdvajanje prirode i čoveka. Vodopani zidovi su najhrabriji elementi koji se koriste za stapanje paviljona sa njegovim prirodnim okruženjem, dok je ostatak dizajna veoma jednostavan, koristeći matematičke zasnovane krivine i uglove širom objekta.  


Arhitektonski biro Serie Architects kaže da će individualni paviljoni koji čine veću BMW strukturu imati svoju post-olimpijsku ulogu. Oni će biti razmešteni po britanskoj unutrašnjosti i služiće kao podsetnik na Olimpijske igre i uopšte održivosti.
 

 

Izvor: Serie Architects  gradjevinarstvo
 

31.10.2016 lako do kvalitetnog dizajna kao 1,2,3 #Infografik
27.11.2015 Pomozite! Humanitarni konkurs #RefugeeAidGD
19.12.2014 Pobednici na #DizajnirajUniforme konkursu!
11.12.2014 NOVA ISKRA :: DESIGNERS LAB KONKURS 2015.
30.11.2014 Dizajniraj školske uniforme i osvoji vredne nagrade!
28.11.2014 Velika praznična akcija - 20% popusta na sve konkurse!
Komentari

Još uvek nema komentara!
Prikaži sve komentare