Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

20.06.2012
Uspešna radionica modne fotografije

U nedelju 17. juna održana je druga foto radionica koju organizuje ASPECT agencija u okviru priprema za 4. Fotomaraton. Radionicu je vodio Srđan Kalinić, a tema je bila modna fotografija.

Izuzetno interesovanje koje je vladalo među polaznicima za ovu radionicu, ispostavilo se potpuno opravdanim. Srđan Kalinić nam je u nedelju priredio sjajno predavanje na kojem je polaznike uveo u svet modne fotografije na 6 sati. Tokom predavanja Srđan je istakao da je jedan od najvažnijih elemenata stvaranja dobre modne fotografije kvalitetna komunikacija sa modelom i vizija fotografa o krajnjem rezultatu. Mladim fotografima koji žele da se bave ovim poslom Srđan je poručio da budu uporni u traženju svog puta i stila, ali i da prate i uče od uspešnih domaćih i inostranih fotografa.

Srđan Kalinić

Rođen 1980. godine u Sarajevu. Trenutno živi i radi u Beogradu. 2004. godine je boravio u Nju Jorku gde se bavio 3D i video produkcijom. Sarađujući sa poznatim umetnikom JR-om, na ulicama Nju Jorka pravi prve korake u svetu fotografije. Po povratku u Beograd i kroz rad na različitim projektima, njegovo interesovanje za fotografiju raste i nakon nekog vremena počinje da se bavi fotografijom profesionalno. Radio je za brojne poznate časopise, modne i kozmetičke kuće.

Na radionici je učestvovao i Srđan Šveljo, stilista i modni urednik „Joy“ magazina, koji je bio zadužen za izgled foto modela.

Tokom uvodnog predavanja o modnoj fotografiji, uz primere modnih časopisa kao što su Vogue, Elle i slični, Srđan Kalinić se trudio da polaznicima prenese esenciju bavljenja ovim poslom i lična iskustva koja bi polaznicima mogla koristiti.

U drugom delu radionice, polaznici su bili podeljeni u 5 manjih grupa, a svaka grupa je radila sa modelom na foto setu i u outdoor ambijentu. Srđan Kalinić i Srđan Šveljo su obilazili radne grupe i savetima usmeravali fotografe. Nakon vrednog i napornog praktičnog rada, sledila je analiza fotografija svih polaznika i komentarisanje rezultata. Izuzetne pohvale radova nekih od polaznika i spontani aplauzi tokom projekcije bili su dokaz da su polaznici radionice usvojili vredna znanja i male tajne zanata koje im je predavač preneo.

Energija i metodičnost Srđana Kalinića, ali i izuzetno interesovanje polaznika učinili su da radionica traje dosta duže nego što je programom bilo planirano. Na zvaničnom sajtu manifestacije http://www.fotomaraton.rs/, na strani „Galerije“ možete pogledati kako je bilo na radionici i kroz fotografije osetiti deo sjajne atmosfere.

Radionica #3 – Akt

U subotu 30. juna se održava poslednja radionica u nizu, tema je akt. To će biti prvi put da se u Novom Sadu organizuje javno fotografisanje akta. Predavač je urednik «ReFoto» časopisa Milan Živković. Zbog velikog interesovanja prijave su otvorene samo još nekoliko dana. Prijave se šalju isključivo putem sajta www.fotomaraton.rs

31.10.2016 lako do kvalitetnog dizajna kao 1,2,3 #Infografik
27.11.2015 Pomozite! Humanitarni konkurs #RefugeeAidGD
19.12.2014 Pobednici na #DizajnirajUniforme konkursu!
11.12.2014 NOVA ISKRA :: DESIGNERS LAB KONKURS 2015.
30.11.2014 Dizajniraj školske uniforme i osvoji vredne nagrade!
28.11.2014 Velika praznična akcija - 20% popusta na sve konkurse!
Komentari

Još uvek nema komentara!
Prikaži sve komentare