Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

11.06.2012
Sinoć završena 7. Beogradska nedelja dizajna

Sinoć je završena 7. Beogradska nedelja dizajna dodelom Beogradskog Gran prija dizajna 2012 i koncertom italijanskog DJ-a Luminodisco u restoranu Dijagonala.

Ovogodišnju nagradu BDW-a za dizajn dobio je francuski dizajner Matje Leaneur (Mathieu Lehanneur), poznat po svojim originalnim delima nastalim u istraživanju ljudskog tela, bioloških struktura i matematičkih formi i proučavanju složenost organskih sistema. Ova francuska zvezda i inovator, poznat podjednako i kao arhitekta i kao dizajner, sarađivao je  sa vodećim svetskim fimama i osvojio je brojne nagrade za dizajn, poput Gran Prija za stvaralaštvo koji mu je dodelio grad Pariz,  nagradu za najbolji izum u SAD-u za sistem pročišćavanja vazduha koji koristi biljke, kao i nagradu ‘Inteligencija ruke’ od Bettencourt-Schueller Fondacije za seriju keramičkih posuda nazvanih ‘L’âge du monde’ (“Starost sveta”).

U tri dana kreativne konferencija delegati su imali priliku da se informišu o najnovijim svetskim trendovima iz celokupnog dijapazona kreativnih industrija, od advertajzinga do arhitekture, kao i da kroz predstavljanje vodećih svetskih kompanija, brendova i individualaca iz preko 20 zemalja nauče kako da se prilagode promenama u svetskoj ekonomiji.

Pored već tradicionalnih programa BND-a, konačno, prvi put ove godine, Narodna biblioteka Srbije je bila istinski hram dizajna pod imenom BND DIZAJNPARK 2012, sa desetak vrhunskih izložbi pažljivo postavljenih po celom prostoru ovog redizajniranog dragulja srpske kulture, koji projektom Zorana Radojičića na najbolji način pokazuje koliko važna može biti uloga kreativnih industrija u srpskom društvu.

U okviru Beogradske nedelje dizajna u besplatnim programima uživalo je na hiljade ljudi.  Beograđani i brojni gosti Beograda su u nedelju dana imali prilike da uživaju u i u još četiri izložbe u različitim delovima grada, koje su na najbolji način predstavile trenutne trendove u dizajnu, kako svetskih, tako i regionalnih i srpskih autora. Do 17. juna traju izložbe u 100 izloga u centru grada, sa najboljim srpskim dizajnom, u okviru projekta 100% FUTURE SERBIA.

 

  

31.10.2016 lako do kvalitetnog dizajna kao 1,2,3 #Infografik
27.11.2015 Pomozite! Humanitarni konkurs #RefugeeAidGD
19.12.2014 Pobednici na #DizajnirajUniforme konkursu!
11.12.2014 NOVA ISKRA :: DESIGNERS LAB KONKURS 2015.
30.11.2014 Dizajniraj školske uniforme i osvoji vredne nagrade!
28.11.2014 Velika praznična akcija - 20% popusta na sve konkurse!
Komentari

Još uvek nema komentara!
Prikaži sve komentare