Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

22.02.2012
Goethe Gerila po prvi put u Crnoj Gori

Regionalni projekat Goethe Instituta iz Beograda tokom 2012. godine organizuje svoj prvi programski ciklus u Crnoj Gori, sa fokusom na mlade kreativce iz Herceg Novog. Poziv za učešće otvoren je do 1. marta!

Goethe-Gerila projekat je beogradskog Goethe Instituta pokrenut 2010. godine. Od tada, grupe mladih kreativaca iz čitavog regiona imali su prilike da prođu kroz zanimljivi proces članstva i angažmana u ovoj specifičnoj “gerilskoj” formaciji. Za razliku od uobičajenih gerilaca po kojima su dobili ime, oni su grupa miroljubivih i kreativnih mladih ljudi, koja se zalaže za širenje Nemačke i za oživljavanje vlastite kulture. Cilj njihovih akcija je da podstaknu pozitivne promene u sopstvenom životnom okruženju i da društvo navedu na aktivniji pristup.

Goethe-Gerilu čine mladi ljudi od 20 do 25 godina, kojima je Goethe-Institut pružio priliku da samostalno osmišljavaju i sprovode kulturne projekte. Njihovi projekti tiču se muzike, likovne umetnosti, društvenih feonomena, jezika i drugih oblasti i ne podležu nikakvim ograničenjima. Dovoljno je da se bave nemačkom kulturom ili barem da imaju veze s njom. Članovi Goethe-Gerile stiču iskustva osmišljavajući i pripremajući kulturne događaje, ali i tako što sarađuju sa nemačkim umetnicima. Iz tih zalaganja proističu neuobičajene manifestacije izuzetnog kvaliteta, a pripadnici Goethe-Gerile tako stiču dodatne kvalifikacije koje će im jednog dana koristiti u profesionalnom životu.Projekat koji je pokrenut u Beogradu implementiran je u većini gradova u regionu, a očekuje se da će biti prisutan i u zemljama izvan regije zapadnog Balkana. Svaki od  timova izvodi projekte u sopstvenoj zemlji, ali sarađuje i sa timovima iz drugih zemalja na zajedničkim regionalnim projektima. Nakon grupa u Beogradu, Prištini, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu, od ove godine pridružuje se i Herceg Novi, koji će biti domaćin prvog ciklusa Goethe gerilske akcije u Crnoj Gori. Rad ove grupe koordinisaće kolektiv Dis-patch iz Beograda, u saradnji sa organizacijom Sinestezija iz Herceg Novog. Nakon nekoliko meseci zajedničkog rada, rezultati i projekti biće predstavljeni publici i javnosti u okviru drugog po redu multi-disciplinarnog festivala SINESTEZIJA, koji je zakazan za drugu polovinu jula ove godine, širom starog grada Herceg Novog.Svi zainteresovani učesnici iz Herceg Novog mogu poslati svoju prijavu do 1. marta. Formular treba preuzeti ovde , popuniti ga i poslati na e-mail info@dis-patch.com.

Više informacija o Goethe Gerili, njenim članovima kao i dokumentaciju do sada realizovanih projekata možete naći na sajtu beogradskog Goethe instituta.

31.10.2016 lako do kvalitetnog dizajna kao 1,2,3 #Infografik
27.11.2015 Pomozite! Humanitarni konkurs #RefugeeAidGD
19.12.2014 Pobednici na #DizajnirajUniforme konkursu!
11.12.2014 NOVA ISKRA :: DESIGNERS LAB KONKURS 2015.
30.11.2014 Dizajniraj školske uniforme i osvoji vredne nagrade!
28.11.2014 Velika praznična akcija - 20% popusta na sve konkurse!
Komentari

Još uvek nema komentara!
Prikaži sve komentare