Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

Kreator konkursa  HiFiles
Novi logo za norveški bend
Redizajn logoa
Nagrada 10.000,00 RSD
Pobednik konkursa: damjan
 
završeni konkurs
klasični konkurs
Prikaz:  Svi radovi,  Bez eliminisanih
Sortiranje:  Rejting,  Datum objavljivanja

 1 2 3 >  Poslednji ›
Komentari

MultiLumelo | 16.03.2014 23:41
Честитке победнику, битно је да је изабран рад. После тoчка реално све су плагијати... Ја сам пар пута имао такве проблеме и схватио да данас имати 100% оригинал мора и дебље да се плати и то вероватно не стављају на овакве сајтове, већ налазе директно дизајнере. Погледајте 99 и награде од 1000 долара ко учествује на њима... Само "залатни " дизајнери... Још једном честитке и идемо даље.
HiFiles | 16.03.2014 16:21
Pogledajte komentare ispod pobedničkog rada i onog alternativnog i videćete da ih je Damjan upoznao sa tim. Ako njima ne smeta, ne treba ni vama. Hvala GreenDesignu!
Dokins | 16.03.2014 16:19
Ok, nije sad nešto ''za pohvalu'', da sam ja klijent sigurno ne bih prihvatao takav rad, ali ukoliko njemu ne smeta, u redu. Samo sam želeo da ukažem drugim dizajnerima na to, a da sam učestvovao i sam na konkursu bio bih razočaran bez obzira što je klijent prihvatio taj clip art i zadovoljan njime. Logo (bar po meni) bi trebalo da bude 100% originalan rad, ili makar rađen po ugledu na neki drugi (inspiracija) - dakle trejsovanje neke slične devojke, trejsovanje sličnih krila, ali ne i korišćenje identičnih. To je više za banere, flajere, brošure i slično, ali za logotip..hm, ne leži mi baš. Lični stav. Znam da na frilenseru banuju zbog takvih stvari, dakle nije dozvoljeno korišćenje klipart baze za kreiranje logotipova.
damjan | 16.03.2014 16:05
Hvala na čestitkama. @Dokins hvala na izraženoj zabrinutosti, ali konačan produkt jeste originalni rad i kao takav nije ga moguće nigde pronaći. Korišteni su elementi koji su u slobodnoj upotrebi uključujući i komercijalnu (što i napomena na jednom od linkova koje si postavio i navodi: "You may use this image in any design work."). Takođe, ja sam ovo napomenuo i postavljaču konkursa i dostavio mu linkove do licenci za oba korišćena elementa, sa čim on nije imao problem. Slažem se da je korišćenje gotovih elemenata vrlo rizična zona, i kada se koriste treba istražiti sve aspekte licenciranja. Ovi elementi nisu samo free ili public domain, oni su "free for any use" uključujući i komercijalnu. Green Design nema politiku (ne)korišćenja gotovih elemenata (definiše se samo ceo rad kao plagijat), ali njihovi svetski pandani imaju jasnu politiku dozvoljenog korišćenja stock-a (uz obavezu dizajnera da obezbedi dokaze da licenca dozvoljava upotrebu i "po potrebi" postavljača konkursa trademarkovanje konačnog rešenja) uz zaštitu originalnosti koncepta dizajnera.
Dokins | 16.03.2014 15:21
Pobednički rad je kombinacija clipart sličica koje se besplatno skidaju sa interneta i nije originalan rad pobednika. Mislim da je fer da učesnici konkursa to znaju. http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/my2GUvLmEQAPgdIkWxGeFrw.jpg http://www.vectortemplates.com/raster/wings-011.png
Prikaži sve komentare

Da li ste sigurni da želite da konkurs proglasite završenim bez pobednika?

Green Design d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika sa ciljem unapređenja servisa i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Pročitajte više. X